Hello World,

Answers to the first visual quiz...

1. Famous landmark of Chennai...Which semi-fictional literary character is the guy modelled after ?

Ans: He is modelled on the illustration of artist Maniam's Vandhiya Thevan from Ponniyin Selvan by Kalki Krishnamurthy. Check link for illustration: http://sruthiloga.esmartweb.com/images/ps/5.jpg

2. What is special with these swiss watches launched specially for the indian market ?

Ans: The droplet on the right side of the dial shows the rahukalam every day, during which believers avoid key decision making and inking of important documents...starts at 90 (minutes) and recedes to zero when the rahukalam ends. More: http://news.infibeam.com/blog/news/2009/04/17/borgeaud_comes_with_indian_astro_based_watch.html

3. Identify the logo.

Ans: Faber Castell, http://www.thewritingdesk.co.uk/fabercastell/fc_logo.jpg

4. Where do you find this street in Chennai ?

Ans: Private street inside the Fort St. George.

5. Which Tamil movie ripped this idea for its poster design ?

Ans: Sillunu Oru Kadhal, check link: http://www.nowrunning.com/comingsoon/Jillendru%20Oru%20Kadhal/still22.jpg

6. What does this visual explain ?

Ans: They are the silhouette images from under water, of a human surfer, turtle and sea lion, and thus they explain why sharks attack humans...

7. What is harvested here ?

Ans: Saffron (Kesar)

8. What is the name of this movie-inspired toy ?

Ans: Pride rock, (from the Pride rock of Lion King)

9. The year was 1953. What is the location of this photograph ?

Ans: Mecca

10. Making of what...?

Ans: Oscar Statuettes, http://www.monstersandcritics.com/movies/features/article_1388589.php/In_photos_The_Making_of_an_Oscar_statuette


Raja 6 (congrats!)
Kamal Rathi 5.5 (good show!)
Kaashyap 5
Karthik U 4
Balakrishnan 4
Ashok Gharpure 4
Kalyani G 3.5
Manav 3
Chatty 2
Ashutosh 2
Basky 1.5
Magesh Shanmugam 1
Kundappan 1
Kuldeep Jain 0

Thanks for your response and feedback and await my connection Quiz.

Kartheegeyan S